12.08.2012 Kerran vielä kunnon kyydit

 

Stora Hästskär – Jussarö  45,7 mpk

 

Stora Hästskär suljettiin takanamme kymmenen maissa aamulla. Sääennuste antoi odottaa purjehdusmahdollisuutta ja tällä kertaa ennuste myös piti paikkansa. Itätuuli oli yön aikana kääntynyt länteen ja voimistui sopivasti. Purjeet nostettiin heti Hiittisten suoralle päästyä ja laskettiin vasta Hangon sataman edessä. Eikä moottoria käynnistetty kertaakaan tällä välillä. Tuuli vaihteli 6-10 m/s välillä ja antoi Vestervikingille oivat vauhdit, välillä aina 7,5 solmuun asti. Mutkainen Hangon läntisen selän oikaisureittikin päästiin nousemaan välillä ihan maksiminousukulmassa 35 astetta lintallaan, reelinki veden alla, mutta päästiin kuitenkin. Kiva että saatiin vielä loppumatkalle tällaista juhlapurjehdusta!

 

Hangossa käytiin Classic Pizzassa syömässä ja S-Marketissa suorittamassa matkan viimeinen proviantin täydennys. Takaisin satamaan käveltiin rantabulevardin kautta ja tsekattiin sen varteen rakennetut uudet talot, joiden ulkoseinä-arkkitehtuuria voi mainita vähintäänkin mielenkiintoiseksi. Eipä näyttänyt paljon olevan kesäasukkaita paikalla näissä varmasti ökyhintaisissa lukaaleissa. Hotelli Regatan kulmaan perustetussa uudessa kahvilassa espressot olivat tosi hyvät.

 

Kun tuulta näytti riittävän vielä myöhäiseen iltapäivään, ajateltiin jatkaa vielä jonkun matkaa eteenpäin, Jurssaröön asti, jonne päästäisiin ilman sisäväylän luotojen väistelyä. Ulkoväylälle päästyä olikin tuuli sitten jo melkein tyyntynyt ja siitä paitsi kääntynyt suoraan takatuuleksi. Jätettiin purjeet nostamatta ja painettiin koneen käynnistysnappia. Yhtä aikaa auringonlaskun kanssa saavuttiin Jussarön huvivenesatamaan, jossa meidän lisäksemme kaksi muuta venettä oli pitämässä huvia.

 

Syötiin matkan alusta asti mukana roikkunut bornholmilainen hummerikeitto, lasitölkkiin pakattuna oli säilynyt ihan hyvänä ja Hangosta ostettu hapankerma ryyditti annosta kummasti.

 

Vielä illalla sähköä oli laituritolpasta saatavilla, mutta jossakin vaiheessa yöllä oli koko laiturilta katkaistu sähköt. Kun asiaa selvitin, kertoi toisen veneen kippari, että rannassa on lappu että satamakioski (johon satamamaksut  maksetaan) on elokuun 10. päivän jälkeen auki vain viikonloppuisin. Ei siis enää sähköä, mutta ei myöskään satamamaksua.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: