10-17.4.2010

10-17.4. 2010 Työleiri loppusuoralla

Jaska:

Viime viikon päivien perusohjelma on ollut: herätys 7.15, aamiainen 7.30, pyöräillen telakalla 9.00, pyöräillen lounaalle Numansdorpin kylään 13.00, pyöräillen telakalta 20.00, iltapala majatalossa 21.30, valot sammuu 22.00. Päivän mittaan tulee pyöräillyksi liki 10 km. Hyvin säntillistä elämää, sano. En siksi ryhdy tällä erää kertaamaan jokaisen päivän tapahtumia, mainitsempa vain mitä mainittavaa on tältä jaksolta.

Työt ovat edenneet jotakuin etukäteen arvioidun mukaan. Säiden suhteen meillä on ollut mahtava säkä – ei yhtään sateista päivää ensimmäisen aamupäivän tihkusateen jälkeen. Sama säätyyppi näyttää jatkuvan pitkälle alakavalle viikolle. Päivälämpötilat ovat vaihdelleet 10 ja 16 asteen välillä. Lakkaamishommia ajatellen ihan kohtuulliset olosuhteet. Veneen kyljet on nyt viimeistelty ja pohja saanut uuden myrkkymaalin. Joitakin lakkaushommia kannella vielä tekemättä, niin ja sitten se mastojen lakkaus… Tarkoituksemme oli muuttaa maanantaina asumaan veneeseen jpoka siis on vielä silloin kuivalla maalla, mutta se saattaa viivästyä päivällä, syystä joka selviää tuonnempana. Vesillelasku on varmuudella alkavalla viikolla, ehkä keskiviikkona tai torstaina. Vene on ravistunut jonkin verran, mutta ei niin paljon kuin yleensä keväisin Suomessa, jolloin työkaudella lämpötilat saattavat nousta yli 20 asteen. Joten harkitsemme vielä onnistuisiko vesillelasku siten, että Vesterviking jätetään yöksi veteen roikkumaan traveliftin liinoista ja laitetaan sisälle omien pumppujen lisäksi telakan suurtehopumppu. Saas nähdä.

Olimme mennä päivinä majapaikkaan illalla pyöräillessämme ihastelleet mielettömän hienoja auringonlaskuja. Klisheen mukaisesti ”aurinko vajosi suurena tulipallona mereen”. Koko taivaanranta näytti olevan tulessa. Mieleen tuli ajatuskin, että onkohan tämä nyt ihan normaalia. Selitys tuli parin päivän takaisissa iltauutisissa, joissa näytettiin ihmisten ottamia hienoja auringonlaskukuvia. Ja syyhän oli tietenkin se Islannin tulivuorenpurkaus, joka tuhkapilvillään värjäsi auringonlaskun myös täällä.

Jobinposteihin kuuluu Vestervikingissä mellastava mahatauti, joka iski allekirjoittaneeseen pari yötä takaperin. Sitä oireiltaan pahinta lajia, you know. Aamulla ei ollut puhettakaan työmaalle lähtemisestä, vaan päivä meni reporankana  vällyjen välissä. Inkku, ja majatalon emäntä, joka on koulutukseltaan sairaanhoitaja pitivät kyllä potilaasta erinomaista huolta. Päivä meni tee-, korppu- ja Immodiumlinjalla. Seuraavana aamuna onneksi olo oli jo sen verran parempi, että pääsin raahautumaan telakalle, ja iltapäivällä olo alkoi olla suhteellisen normaali.  Yöllä nukuin kuin tukki, ainakin siitä päätellen, etten herännyt lainkaan, kun Inkku vuorostaan ravasi vessan ja vuoteen väliä. Eli nyt virus on sitten Inkulla. Kurjaa. Onneksi tauti näyttää olevan ohi about päivässä.

Yllättävä elämää helpottava havainto on, että Nordean pankkikortilla voi nostaa automaatista käteistä täälläkin. Ei siis Visa-luottoa, vaan nimenomaan omalta pankkitililtä, kuten Suomessakin. Eipä tarvitse maksaa turhia korkoja.

Pari iltaa sitten majataloon palatessamme havaitsimme isäntämme hiiviskelevän pihamaalla pensasaidan viertä kivääri (pienois- tai ilmasellainen) kädessä. Hetken kuluttua hän pysähtyi ampuma-asentoon ja kuului laukaus. Metsästysretkeltä meitä kohti palatessaan en malttanut olla kysymättä että olikohan joku asukas lähtenyt laskua maksamatta? Ei oikein isännänn huumorintaju tuntunut riittävän, vaikka mukava mies onkin. Selitti, että joutuu ammuskelemaan alvariinsa roskalintuja, jotka syövät viereisestä kanavanpoikasesta kaikki kalat. Ilmeisesti luvallista touhua siis..

Eipä muuta tällä erää. Laitan muutaman uusimman kuvan kuvagalleriaan tuotapikaa.

2 vastausta to “10-17.4.2010”

  1. Hilkka Eviluoto Says:

    Hienoa kuulla, että säät on teitä suosineet ja olette hyvin edenneet kunnostuksissa mahapöpön tuomasta viiveestä huolimatta. Toivottavasti voimat on jo palanneet ja työ sekä ruoka maistuu taas. Kuvagalleriasta on tosi mukava seurata teikäläisten touhuja mainion tarinoinnin lisäksi. Tsemppiä, voimia, terveyttä sekä iloista kevätmieltä! T. Hili ja Arto

  2. Annis Says:

    Tsemppiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: