1. (jatk.) -2.7.

1.7. ( jatkoa) Jäykistelyä Maarianhaminassa

Jaska:

Bänö-östä päästiinkin alkumatka hyvällä halssilla jokseenkin kapeaa ränniä pitkin kohti Rödhamnia. Mahtavaa purjehdusta hellesäässä. Degerön kohdalla koneajoa, sitten taas Rödhamnia lähestyttäessä eteneminen jatkui purjein, kunnes tuuli loppui kokonaan. AISia päästiin testaamaan olan takaa autolauttojen vilistäessä edessä ja takana. Hyvin toimii (so far so good..) Maarianhaminan länsisatamassa ei suurempaa tungosta.

Rantautuminen meni vähän pipariksi, kun tuuliperäsin on muuttanut veneen ohjailuominaisuuksia. Aiemmin pyöräytin Vestervikingin rantautumismanöövereissä ”pennin päällä” oikeilla kierrosluku ja peräsin-yhdistelmillä, mutta nyt apuperäsin on jäykistänyt veneen liikkeitä oikein tuntuvasti. Vahinkoja ei sentään tullut, tyyni ilma. Toki on olemassa mahdollisuus pienellä voimistelulla nostaa apuperäsin vedestä, jos tiedossa on vaikeampi rantautuminen.

Käytiin saunassa ja valmistauduttiin perinteiselle ”Kapteenin illalliselle” ÅSS:n ravintolassa. Tarkoittaa ÅSS-leipää: reilu pihvi kahden paahtoleipäviipaleen välissä seuranaan piparjuurta siihen malliin että takaraivossa jytisee. Hyvää oli. Paikalla olivat myös purjehdustuttavamme Tapio ja Anja Niemelä, joiden uutta Dehler 320:aa käytiin ihailemassa ja myöhemmin tuhottiin Verstervikingin vanhenevia juustovarastoja avotilassa.

2.7. Ensimmäiset sinilevät!

Jaska:

Aamulla hesarinhakumatkalla sitten nähtiin ensimmäinen sinileväpuuro, ja tietenkin juuri veneemme kohdalla. Se niistä aamu-uinneista. Päivä kului pyykkiä pestessä ja tekniikan kanssa taistellessa, kuinkas muuten. Satamassa toimi kyllä W-lan, (jopa ilmaiseksi tämän viikon, koska Maarianhaminassa on ”Saarten olympialaiset”. Osanottajia 25 eri saaresta, joista osa on, osa ei ole itsenäisiä valtioita), mutta eipä vaan onnistunut viestien lähettäminen sähköpostilla. Tämä taas johti pitkiin puhelinkeskusteluihin operaattori suomi.comin kanssa, jotka puolestaan eivät johtaneet mihinkään. Ilmeisesti syy oli siinä, että outlook-sähköpostini vm.2004 alkaa olla auttamattoman vanha uusimpiin suojaustekniikoihin. Nostivat suomi.comissa kädet pystyyn ja ehdottivat, että vaihtaisin sähköpostini Mozilla Thunderbirdiin, minkä sitten teinkin. Johan rupesi pelittämään, eikä aikaakaan tuhrautunut tähän touhuun kuin neljä tuntia.

Kaupassa piti käydä parikin kertaa. Inkun synttärilahjaksi saamat kaksi 😉 taitettavaa polkupyörää osoittautuivat hyväksi lahja-ideaksi. Niillä pidemmätkin kauppareissut sujuvat kuin leikiten. Taitaa meikäläiseen iskeä pyöräily-innostus liki 40 vuoden autoilurupeaman jälkeen…

Illalla varustautumista Ahvenanmeren ylitykseen. Näyttäisi tulevan purjehduskelpoista keliä. Poikamme Mikko, 30-,  liittyy joukkoon aamuyöstä, kun Mariella jytisee laituriin.

Loki 8073,2 mpk, kt 697t 35 min

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: