18.6. Hiukka vastoinkäymisiä eli lähdön aikataulu koetuksella

Jaska:

Pitihän sen mokan sitten tietenkin tulla sotkemaan aikatauluja. Asiat alkoivat illansuussa olla aika hyvällä mallilla ja kun tuuli tyyntyi, päätimme nostaa rullagenoan paikalleen. Kun purje oli noussut profiilissaan viitisen metriä,tuli täydellinen stoppi. Ei liikkunut purje ylös, ei alas. Koetin oikein voimalla vinssata, jolloin liikahti viitisen senttiä ja juuttui taas. Karmeat ajatukset täyttivät mielen. Jos purjetta ei saataisi pois ja aamulla alkaisi taas tuulla, olisi leikki kaukana. Oliko profiili jostakin syystä käynyt ahtaaksi etuliesmalle vai mistä oikein oli kysymys? Kiikarit esiin ja katse maston huippuun. Sieltähän se syy löytyi: nostin oli pylpyrän ja kehyksen välissä. Luettelin joukon painokelvottomia sanoja ja kaivoin esille turvavaljaat. Ei kun 15 pitkän maston huippuun pylpyrää irrottamaan. Vajaan tunnin ähellyksen jälkee pylpyrä oli irti ja ongelman perimmäinen syy selvinnyt. Valitettavasti se löytyi allekirjoittaneen korvien välistä. Olin unohtanut kiristää tiukalle pylpyrän vieressä maston huippuun menevän ohuen viirinarun ja nostin oli haukannut sen seurakseen pylpyrän päälle. Kun sitten lisäsin vinssillä voimaa, ei rulla enää pyörinytkään ja kaikki voima kohdistui nostimen ja viirinarun puristamiseen rullan ja kehyksen väliin.

Nyt klo 01.45 tilanne on se, että pylpyrä on irrotettu maston huipusta ja nostimet ja viirinaru pylpyrästä, joka on muotoutunut käyttökelvottomaksi. Totesimme kuitenkin Inkun kanssa, että tapahtunut ei kovin radikaalisti muuta matkasuunnitelmia. Lähdemme liikkeelle fokalla tai ei-rulla genoalla, jos tuulet ovat sille sopivat. Uuden pylpyrän ja nostimen käyn laittamassa paikalleen heti ensimmäisessä tilaisuudessa, kun satamassa ollessamme on tarpeeksi tyyntä.

Sen verra tapaus sotki kuitenkin aikatauluja, ettemme missään tapauksessa pääse aamupäivällä liikkeelle
suunnitellusti klo 11. Joten, jos suunnitelmissa on tulla vilkuttamaan rantaan, kannattaa aamupäivällä soittaa meille ja tsekata lähdön aikataulu- todennäköisesdti lähtö siirtyy kunnolla iltapäivän puolelle.

Yksi vastaus to “18.6. Hiukka vastoinkäymisiä eli lähdön aikataulu koetuksella”

  1. Terhi & co. Says:

    Tervehdys merikarhut.
    Te varmaankin sitten pääsitte lähtemään, me oltais tultu mielellämme rantaan vilkuttamaan mutta meillä on koko perhe sairastanut koko juhannuksen 😦

    Missä te seilaatte tällä hetkellä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: